Biobased en circulaire oplossingen voor je (ver)bouw uitdagingen.

RTS Bouwassist kan u in het gehele bouwproces begeleiden, kennisgeven of zelfs geheel ontzorgen. Van kennismaking tot oplevering. Heldere communicatie en persoonlijke service laten wij uw bouwproces succesvol en gestroomlijnd verlopen.

Bio-based bouwen

Biobased bouwen is een duurzame manier van bouwen waarbij je gebruik maakt van bouwmaterialen die zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen die potentieel een oneindige bron vormen, en compleet of gedeeltelijk bestaan uit biologische materialen zoals bijvoorbeeld hout, houtvezels, diverse grassoorten en dierlijke producten zoals wol of micro-organismen. Je bouwt alleen met materialen die op natuurlijke wijze over het algemeen binnen 10 jaar weer terug groeien in de natuur. Je bouwt dus niet met de traditionele materialen zoals bijvoorbeeld staal, steen en zand. Steen en zand komen voor in de natuur maar zijn minerale grondstoffen die er duizenden jaren over doen om te vormen.  Er zijn in Nederland wel uitzonderingen zoals leem en klei. Deze zijn wel in die 10 jaar nagroeibaar en dus geschikt als Biobased materiaal.

Duurzaam onderhoudsplan

Nieuwbouw met natuurlijke materialen

Biobased verbouwen of renoveren

Welke materialen kun je gebruiken bij Biobased bouwen?

Wat zijn de voordelen van bouwen met biobased materiaal?

Circulair

Circulair bouwen is een milieuvriendelijke manier van bouwen. Het hele idee hierachter is dat je gebruikte materialen hergebruikt op dezelfde manier zoals ze de eerste keer zijn gebruikt.
Heb je bijvoorbeeld plafondbalken uit een oud pand op de kop getikt en ga je die in je huidige project ook weer als plafondbalk verwerken, dan is het circulair. Pas je dezelfde houten balk op een andere manier toe, bijvoorbeeld als regelwerk voor een wand dan praten we over duurzaam hergebruik.

Er bestaan tegenwoordig speciale bouwdepots waar ze deze herbruikbare bouwmaterialen aanbieden. Een goed voorbeeld hiervan is de Stadsmijn Achterhoek in Groenlo.
Ze “oogsten” herbruikbare materialen uit oude panden die vervolgens klaar worden gemaakt voor verwerking in de bouw. Kijk voor meer informatie maar eens op stadmijnachterhoek.nl

Onderhoudsplan met circulaire materialen

Circulair renoveren en restaureren

Circulaire nieuwbouw principes

Circulair oogstplan

Wat zijn de voordelen van circulair bouwen?

Molenbouw

Ieder monument is anders en vereist een eigen benadering. RTS Bouwassist is gespecialiseerd in het bepalen van een eigen, unieke strategie die passend is en aansluit bij monument, eigenaar en locatie.

Bouwhistorisch onderzoek

Onderhoudsplan

Restauratieplan

Risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E)

Subsidieaanvraag

Bouwbegeleiding &
tekenwerk

Een succesvolle bouw begint bij een goede basis. Samen stemmen we uw wensen af, om vervolgens voor zowel u en de uitvoerende partij een duidelijke realisatie van het project te maken.

Bouwbegeleiding

Ontwerp- bouwkundige tekeningen

Direct contact met René?

Anpakk'n met RTS Bouwassist

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat vrijblijvend een bericht achter en we zullen zo snel mogelijk met u opnemen voor een kennismaking met een kop koffie.

Bedankt voor je bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Hmm... Daar ging iets mis. Controleer uw gegevens en probeer het nog eens.